Check HIERvoor meer klant en klare recepten!
Fork Ranger - Ontdek de smaak van klimaatvriendelijk eten
25 min-20 min oven
Een simpel ovengerecht voor de aardappelliefhebbers.
Ingrediënten
400 aardappelschijfjes
1 broccoli
150 gr champignons
1 kleine courget
45 gr rode pesto
50 gram geraspte kaas
100 ml room
1 tl paprika poeder
1 kleine ui
1 teen knoflook
Variaties
Vervang aardappels door pasta en/of gebruik andere groente, bijvoorbeeld door paprika met aubergine te vervangen.
Voorbereiding
15 min
Snipper de ui en pers of snij de knoflook fijn
Snij de champignons in plakjes
Halveer de courgette en snij in stukjes
Snij de broccoli in roosjes
Verwarm de oven voor op 200°C
Kook Stappen
10 + 20 min
Bak de champignons met de ui
op middelhoog vuur, tot het vocht van champignons verdampt is ~7 min, breng op smaak met zout en peper
Kook de aardappel-schijfjes
Voeg na ~3 min de broccoli toe
kook ~5 min, zodat broccoli en aardappels beetgaar zijn
Voeg knoflook, paprika poeder, courgette,pesto en (soja)room toe
Roer goed en laat sudderen totdat alles warm is ~3 minproef en voeg zo nodig zout en peper toe
Doe de aardappels in een ovenschaal met de helft van de saus. Doe de broccoli er bovenop en giet vervolgens de rest van de saus erover en bestrooi met kaas
~20 min op 200°C
Open de link voor het recept van Fork Ranger en meer !
Ruim 2 personen Fork Ranger