Check HIERvoor meer klant en klare recepten!
Fork Ranger - Ontdek de smaak van klimaatvriendelijk eten
Ruim 2 personen maaltijd
Een rijke en simpele rijst waar je jouw favoriete groente aan toe kunt voegen. De sojasaus en champignons zorgen voor een heerlijke umami smaak, terwijl de kokosmelk een smeuïge structuur geeft.
Ingrediënten
175 gram rijst
200 champignons
1 broccoli
100 gram spinazie
200 ml Kokosmelk
e tl Sojasaus
10 gr gember
1 ui klein
1 teen knoflook
Voorbereiding
10 min
Snipper de ui en pers of snij de knoflook fijn
Snij de gember fijn
Snij de champignons in plakjes
Snij de broccoli in kleine roosjes
Spoel de rijst af in een vergiet onder koud water
Kook Stappen
20 min
Bak de champignons met de ui op hoog vuur ~2 min
Verlaag het vuur en voeg de knoflook en gember toe
Laat sudderen tot het vocht van de champignons verdampt is ~5 min
Kook water voor bouillon (200 ml)
Voeg de rijst en sojasaus toe
Een beetje ongewoon maar de rijst wordt gekookt met de champignons ~2 min
Voeg kokosmelk en bouillon toe
breng aan de kook, verlaag dan het vuur en laat sudderen met het deksel op de pan. Proef regelmatig en voeg zo nodig meer bouillon toe.
~12 min
Kook de broccoli
~5 min
Voeg de spinazie toe
~2 min
Open de link voor het recept van Fork Ranger en meer !
Ruim 2 personen Fork Ranger