Check HIERvoor meer klant en klare recepten!
Fork Ranger - Ontdek de smaak van klimaatvriendelijk eten
35 min
Ruim 2 personen
Dit klassieke tex-mex recept is geïnspireerd op 'refried black beans', een traditioneel onderdeel van de Mexicaanse keuken. Ja, het lijken veel bonen, maar ze vormen een pasta en het is precies goed voor 4 grote wraps. Nog twee tips: wees niet bang om veel koriander te gebruiken in de guacamole en voeg bij twijfel meer limoensap toe!
Ingrediënten
4 wraps
400 gr zwarte bonen bio uit blik
3 tomaten rijp
1 avocado groot
125 Crème fraîche
2 tl komijn
2tl paprikapoeder
1tl chili vlokken
1 limoen
1 rode ui
1 teen knoflook
15 gr koriander
Voorbereiding
10 min
Snipper de ui en pers of snij de knoflook fijn
Snij de tomaten in blokjes
Snij de paprika’s in stukjes
Snij de avocado's in blokjes
Kook Stappen
25 min
Chef's tip: Plet minimaal de helft van de bonen en zet het vuur hoog genoeg zodat een deel van het water verdampt. Daardoor ontstaat er een dikke pasta en wordt de smaak intenser. Voor meer informatie kun je zoeken op 'refried black beans'.
Fruit de ui
op middelhoog vuur ~4 min
Voeg paprika, knoflook, komijn, gerookt paprikapoeder en chilivlokken toe
op middelhoog vuur ~2 min
Voeg zwarte bonen (inclusief het vocht uit het blik) en de helft van de tomaten toe
Breng op smaak met peper en zout, breng aan de kook en zet op middelhoog vuur zodat het water eruit blijft koken zodat het een pasta wordt. Plet met de achterkant van een lepel de helft van de zwarte bonen ~20 min
Maak Guacamole: voeg avocado's en de overgebleven tomaten samen in een kom
Prak met een vork tot het de juiste structuur heeft, breng op smaak met peper en zout en pers de limoen ~10 min
Smeer crème fraîche (of haver fraîche) op de wraps, voeg de zwarte bonen mix, guacamole en verse koriander toe.
Vergeet niet meer limoensap toe te voegen 🙂
Open de link voor het recept van Fork Ranger en meer !