2 pers. Romige pasta ovenschotel met kip en prei
Omschrijving

Ingrediënten

1½ verse prei
1 teen knoflook
140 g kipfilet scharrel
1 el milde olijfolie
225 g diepvries tuinerwten
100 g zuivelspread knoflook en kruiden
150 g penne
5 g verse peterselie en 1 citroen

Voorbereiding

1
Snijd de preien in halve ringen en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm.
2
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en knoflook toe en bak nog 8 min. Voeg na 6 min. de tuinerwten toe. Roer de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Kook ondertussen de pasta 6 min. in een pan met ruim water. Giet af, vang een kopje kookvocht op.
4
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de pasta door de kip-preisaus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Schep de pasta in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in de oven.
5
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen en rasp de gele schil van de vrucht. Haal de pasta uit de oven, bestrooi met het citroenrasp en de peterselie. Serveer direct.

2 pers. Romige pasta ovenschotel met kip en prei

2 pers. 20 min

€ 9,99