Link naar het recept Geroosterde Zoete Aardappel - Fork Ranger
Ingrediënten
2 porties
500 gr zoete aardappel
Halve bloemkool
200 gr spinazie
125 gr kastanje champs
45 gr walnoten
75 ml sojasaus
1el sojasaus
1tl witte wijnazijn
1el paprikapoeder
1 el Olijfolie
1 kleine ui
Voorbereiding
15 min
Schil de zoete aardappels en snij in blokjes
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 175°C)
Snij de bloemkool in roosjes
Snipper de ui
Snij de champignons in plakjes
Kook Stappen
20 min
Verdeel de zoete aardappel en bloemkool over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de paprikapoeder, zout en peper.
~20 min op 200°C (of 175°C voor heteluchtoven)
Bak de ui en champignons op hoog vuur ~4 min
Verlaag het vuur en voeg de sojasaus toe
Sudder tot het vocht van de champignons verdampt is ~4 min
Voeg de spinazie, azijn, walnoten en (soja)room toe
Kook het geheel totdat je een dikke spinaziesaus hebt~5 min
breng op smaak met zout en peper
Ruim 2 personen Fork Ranger