Geroosterde Zoete Aardappel
Omschrijving

Link naar het recept Geroosterde Zoete Aardappel - Fork Ranger
Ingrediënten

2 porties

500 gr zoete aardappel

Halve bloemkool

200 gr spinazie

125 gr kastanje champs

45 gr walnoten

75 ml sojasaus

1el sojasaus

1tl witte wijnazijn

1el paprikapoeder

1 el Olijfolie

1 kleine ui


Voorbereiding
15 min
Schil de zoete aardappels en snij in blokjes
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 175°C)
Snij de bloemkool in roosjes
Snipper de ui
Snij de champignons in plakjes

Kook Stappen
20 min
Verdeel de zoete aardappel en bloemkool over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de paprikapoeder, zout en peper.

~20 min op 200°C (of 175°C voor heteluchtoven)

Bak de ui en champignons op hoog vuur ~4 min


Verlaag het vuur en voeg de sojasaus toe

Sudder tot het vocht van de champignons verdampt is ~4 min

Voeg de spinazie, azijn, walnoten en (soja)room toe

Kook het geheel totdat je een dikke spinaziesaus hebt~5 min

breng op smaak met zout en peper

Geroosterde Zoete Aardappel

Ruim 2 personen Fork Ranger

€ 9,99
Noten