Check HIER voor meer kant en klare recepten!
Andijviestamppot Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
50 g ongezouten roomboter
0,5 kg rauwe andijvie
geraspte nootmuskaat
0,5 (rode) ui
(zachte) mosterd
1 rookworst
0,5 zakje jus
100 g spekjes
50 ml melk
Bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15 min en controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een mes in te prikken. Prik je er makkelijk in, dan zijn ze gaar. Voel je nog te veel weerstand, geef de aardappelen dan nog een paar minuutjes.
Giet de aardappelen af.
Bak ondertussen het spek helemaal uit tot het knapperig is.
Leg de spekjes in een zeef en vang het vet op.
Snijd het groen van de andijvie en snijd de knapperige onderkant vingerdik op.
Kook ondertussen de melk.
Prak de aardappelen grof met de boter en gooi de gekookte melk erop, prak die er ook door en voeg het spekvet en de kruiden toe.
Stamp de verse andijvie door het aardappelmengsel.
Andijviestamppot serveren
Job: “Net als m’n oma serveer ik andijviestamppot met een rauw uitje en mosterd. Daar maak ik jus bij, gewoon uit een zakje. Geen specifiek merk en dat kan zijn wat je lekker vindt, met uitjes, stamppotjus, pikante jus... En ik eet het altijd met rookworst. Met gehaktballen kan het ook, maar ik eet andijviestamppot het liefst met rookworst.” Top de andijviestamppot af met nootmuskaat.
2 pers (30 min)